Meistä

Yritys

Närpiön Lattia perustettiin vuonna 1975 Rainer Mickelsin toimesta ja yritys on yli 40 vuotta myynyt ja asentanut lattiamateriaaleja, tapetteja, maaleja, laattoja, ja muita pintamateriaaleja koteihin, yrityksiin ja julkisiin tiloihin.

Yhtiö on osakkaana ja jäsenenä Värisilmä maali- ja sisustusmyyntiketjussa ja vuonna 2016 yhtiöstä tuli kaiken kattava Värisilmäliike.

Osaamisella, palveluilla ja laajalla valikoimalla laadukkaita tuotteita alan johtavilta valmistajilta ja toimittajilta, Närpiön lattia on ilmiselvä yhteistyökumppani, riippumatta hankkeen koosta. Tervetuloa meille!

Historia

Alku

Vuonna 1967 merkonomiksi vastavalmistunut Rainer Mickels palkattiin Pohjanmaan Lattiaan Vaasaan. Pohjanmaan lattian toimialue oli Siipyystä etelässä Pietarsaareen pohjoisessa. Taloushallinnoinnin ja kirjanpidon lisäksi Rainer sai myös vastuun koordinoida yhtiön lattia-ammattilaisten työt, jonka määrä oli kasvanut 20:een, sen jälkeen kun hän avasi sivuliikkeen Pietarsaareen.

 

Sivuliike Närpiössä

1970-luvun alussa, Rainer sai tehtäväkseen perustaa Pohjanmaan Lattian sivuliikkeen Närpiössä. Tämä sivuliike siirtyi muutaman vuoden jälkeen erään työntekijän omistukseen ja toimii nykyään nimellä Sydbottens Golv.

 

Muutto Närpiöön ja Närpiön Lattian perustaminen

Kun Rainerin isä jäi eläkkeelle vuonna 1975 tuli ajankohtaiseksi muuttaa Närpiöön ja yhdessä veljensä kanssa ottaa perheen maatila haltuunsa. Perhe muutti näin etelään päin ja Rainer päätti samalla perustaa lattialiikkeen Närpiöön. Kumppanina, hän otti vaimonsa langon, jonka hän oli palkannut lattia-ammattilaiseksi Vaasassa vuonna 1968. Yhtiön nimeksi tuli Närpiön Lattia Avoin Yhtiö.

 

Ensimmäinen myymälä - Vasavägen 25

Närpiön Lattian ensimmäinen liikekiinteistö sijaitsi osoitteessa Vasavägen 25 pohjois-Näsbyssä. Yritys oli erikoistunut lattia-alaan ja yhtiön palkkauksessa oli kolme lattia-ammattilaista, mutta Rainer päätti kehittää liiketoimintaa ja aloitti maalien, tapettien ja laattojen myyntiä, mikä antoi työtä kahdelle myyjälle, Rainerin vaimolle ja vaimon sisarelle.

 

Uudet liiketilat - Närpesvägen 32

1978 yritys muutti suurempiin tiloihin Närpiön keskustaan. Tänä vuonna yhtiö liittyi myös Suomen nykyäänkin ainoaan todelliseen väri ja sisustus vähittäismyyntiketjuun Värisilmään (Väritukku Oy). Lattia-ammattilaisten määrä oli sittemmin laajennettu kuuteen henkilöön ja jopa yksi toimistotyöntekijä löytyi myös palkkalistoilta.

 

Oma liikerakennus rakennettiin Högbackenin teollisuusalueella

Yhtiö kasvoi ulos tiloistaan Närpesvägen 32:lla ja Rainer päätti rakentaa oma liikerakennus osoitteessa Tegelbruksvägen 6 uudessa Högbackenin teollisuusalueella Finbyyssä. Liikerakennus, jonka koko on noin 900m2, vihittiin vuonna 1982 ja Närpiön Lattialla oli tuolloin kahdeksan kokopäiväistä lattia-ammattilaista työntekijänään. Liikekiinteistön on sittemmin laajennettu kaksi kertaa, ja se kattaa tällä hetkellä noin 1200m2.

 

1980-luvun kukoistus, lama ja Baltian toiminnot

Yhteiskuntakehitys Suomessa saavutti huippunsa 1980-luvulla ja talot rakennettiin sellaisella vauhdilla Närpiön alueella, että Närpiön Lattia olisi voinut pitää lattia-ammattilaiset vuorossa ympäri vuorokauden. Kuten tiedämme tämä vauhti hidastui vuosikymmenen loppuun mennessä ja korvattiin armottomalla lamalla.

Tämä tarkoitti sitä, että uusia markkinoita ja liiketoiminta-alueita oli löydettävä, jotta yritys selviäisi. Tällaiset markkinat löytyivät Baltian mailta Neuvostoliitosta vapautumisen seurauksena. Rainer ja Närpiön Lattia liittyivät muiden paikallisten rakennus-, sähkö-, lvi-, portaikko-, keittiökalustevalmistus- ja aurinkosuoja-alan yrityksiin ja auttoivat etelä-pohjalaisen liikemiehen perustamaan rakennusalan-tavarataloa Kaunasissa Liettuassa ja Riiassa Latviassa. Sitoumus Itämeren alueella merkitsi myös työtä luksushuviloiden parissa Moskovan ulkopuolella sijaitsevissa kohteissa ennen hankkeen loppumista, kun Suomen talous oli elpynyt ja työtä oli tyydyttävästi taas saatavilla paikallisesti. Nyt yhtiö muutettiin osakeyhtiöksi.

 

Muuttaminen perheyritykseksi

Yhtäaikaisesti kun yritys oli valmis juhlimaan yhtiön kahdeskymmenes vuosipäivä, yritykselle osui sisäisiä erimielisyyksiä joka päättyi useisiin irtisanomisiin. Vuonna 1996 Rainer teki perheensä kanssa päätöksen ostaa ulos entinen kumppani ja jatkaa toimintaansa aitona perheyrityksenä. Taloudellisesti vaikea tilanne johtuen yritysjärjestelystä ja irtisanomiskustannuksista, yhä heikkeni johtuen asiakkaiden konkursseista, joista seurasi valtavia luottotappioita. Yhtiö kävi läpi vaikeita aikoja, mutta jäljellä jäävien työntekijöiden ja yhden uuden työntekijän avulla, kamppailtiin yhdessä eteenpäin uuteen vuosisataan.

 

Suuntana tulevaisuus asiakas keskipisteenä

Yli neljäkymmentä vuotta alalla ja vakiintuneella konseptilla sisältäen palvelua, tietotaitoa, myyntiä, sisustusmateriaalien suunnittelua ja asennusta, yhtiö suuntaa kohti tulevaisuutta Värisilmä- ketjun mottolla "Värisilmä auttaa".

Näiden avainsanojen mukaisesti, yhtiö haluaa nyt ja tulevaisuudessa antaa asiakkailleen henkilökohtaista palvelua ja tarjota sekä perinteisiä että uusia ja trendikkäitä materiaaleja ja palveluita asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan.